Week 6 – “Wat stinkt het hier!”

Tedung… tedung… tedung… Deze week gaat het hartje kloppen en is je kleintje uitgegroeid tot maatje doperwt. Jij merkt ook dat er een hoop aan de hand is en spendeert meer tijd óp het toilet dan daarbuiten. Lees snel verder over alle ontwikkelingen. Of moet je eerst éven naar de wc?

Al in week 6 wordt het hoofdje gevormd; compleet met ogen, oren, neusje en wangetjes. Vanaf deze week gaat ook het hartje zachtjes kloppen. Je baby is nog heel klein en toch al behoorlijk compleet. Jij ziet er nog niet zwanger uit, maar je gevoel liegt er niet om. Je nieren werken op volle toeren om afvalstoffen te verwijderen én je baarmoeder drukt op je blaas. Gevolg? Plassen! Ook is je neus overgevoelig: sommige geurtjes zijn opeens onverdraagbaar, terwijl andere ón-weer-staanbaar zijn. De wetenschap is er nog niet uit wat de functie van deze super neus is, wél weten we dat het komt door het hormoon oestrogeen. Daarnaast is het helemaal niet gek dat je soms misselijk en futloos bent. Maar, er gloort hoop aan de horizon. In week tien maakt je lichaam een stuk minder van het hCG hormoon aan, dus laat die roze wolk maar komen.

Tips 6 weken zwanger:
Heb je last van misselijkheid? Vermijd pittig en vet eten. Nergens last van? Tel je zegeningen!
Gebruik je medicijnen? Check met je huisarts of verloskundige welke je mag gebruiken en welke niet
Shop-tip: wil je meer lezen over wat er allemaal in je buik gebeurt? (Ja!) Kruip op de bank met het boek voor het eerst zwanger.

Andere bekeken ook..

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods