Week 5 – Topsport voor je lichaam

In razend tempo ontwikkelt de embryo zich in je buik. Organen worden gevormd en de embryo bestaat al uit 125.000 cellen. Waar moet jij deze week op letten? En hoe houd je het hoofd koel?

De embryo lijkt op dit moment op een piepklein kikkervisje (maar dan moet je wel heel goed kijken) en is zo groot als een appelpitje. Wél een appelpitje met hoofdje, rug én staartje. Wees gerust, het staartje wordt al snel onderdeel van de rest van het lichaam. De hersentjes, lever en nieren zijn in de maak, ook het zenuwstelsel en de wervelkolom gaan deze week in productie. Dit alles is topsport; je lichaam is dan ook constant bezig met voldoende voedingstoffen naar je kindje te brengen. Het is niet gek dat jij hierdoor soms moe bent. Zorg dat je genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt, zodat je lichaam niet hoeft over te schakelen op de reservevoorraden. Daarnaast gaat er een hoop door je hoofd: over negen maanden ligt er opeens een prachtige baby in je armen. Probeer genoeg te ontspannen (een yogalesje kan wonderen doen), praat erover met je partner of dierbaren en zet alles op een rijtje – je hebt nog 35 weken om je voor te bereiden!

Tips 5 weken zwanger:
Duidt alles erop dat je écht zwanger bent? Maak een afspraak met de verloskundige en licht ook je huisarts in.
Shop-tip: vul je vitaminen en mineralen aan met speciale vitaminetabletten voor moeders in spe, zo blijf je topfit. Verkrijgbaar in onze winkels.
Schrijf brieven voor je baby’tje om later nog eens terug te lezen wat er allemaal door je heenging…
Tegenwoordig kampt maar liefst 1 op de 6 stellen met vruchtbaarheidsproblemen. 

Andere bekeken ook..

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods