Week 4 – De week van De Waarheid

Dit is de week van De Waarheid: vanaf week 4 is de zwangerschapstest betrouwbaar. Voor jou begint het nu pas écht, maar in je buik is de embryo zich al druk aan het ontwikkelen. Wat gebeurt er? En waar komen die huilbuien toch vandaan?
Je bent overtijd. Als je zwanger bent, heb je inmiddels een overschot van het zwangerschapshormoon hCG in je lichaam en kun je een test doen. Heb je hier niet stiekem de hele week naar uitgekeken? Openscheuren die verpakking, en snel een beetje! Is de test positief, dan ben je natuurlijk de gelukkigste persoon op aarde. Of, niet helemaal? Naast blij word je wellicht ook een beetje zenuwachtig: het komt wel héél dichtbij. Daarnaast heb je misschien last van kwaaltjes zoals misselijkheid en stemmingswisselingen (bedankt hormonen – sorry geliefde, collega’s en mevrouw van de klantenservice). De embryo is nu zo groot als een zandkorrel: bij elkaar nog geen millimeter. Ook worden de placenta en de navelstreng deze week gevormd. Al snel zullen het hoofdje, de ruggenmerg en hersentjes volgen. Een mini-mensje in je buik, hormonen, blijdschap, onzekerheid – jouw emoties zijn een achtbaan. Gelukkig groeit je kindje ongestoord verder. (En de kwaaltjes nemen ook snel af, beloofd)

Tips 4 weken zwanger:
Eindelijk tijd voor de zwangerschapstest. Spannend!
Wist je dat jij andere vrouwen die moeilijk zwanger kunnen worden kunt helpen met het hCG hormoon in je urine? Lees in onze blog over stichting moeders voor moeders en hoe jij je ervoor kunt inzetten.
♥ Shop-tip: kom alvast in de stemming met de onmiskenbare zwitsal geur. Mmmm… 
Yay! Je kunt je zwangerschap bijhouden in het boek ‘mijn 9 maanden dagboek‘.

Andere bekeken ook..

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods