Week 38 – Het wachten kan beginnen…

Je legt de laatste hand aan de babykamer, de rompertjes liggen schoon in de la, het kraampakket en de ziekenhuistas staan klaar… En dan? Nu begint het grote wachten. Tot het moment dat je kleine denkt: já, nu ben ik op m’n best, de rest van de wereld mag meegenieten!

Je kleine is officieel voldragen, zoals dat mooi heet. Van een bolletje cellen naar een baby van 3200 gram en 48 centimeter groot. Dat heb je toch maar mooi even gedaan! Hartstikke leuk, maar jij bent er intussen klaar voor om deze mooie baby in het echt te zien. Je voelt druk op je bekken, moet vaak plassen en de bevalling is toch wel spannend. Ook dierbaren kijken de hele dag naar de telefoon: is het begonnen? Misschien praten jij en je geliefde er ’s avonds op de bank over, als jullie je realiseren dat dit de laatste momenten met z’n tweetjes zijn. Wist je dat je baby ondertussen vrolijk verder gaat met aankomen? Er komt nog zo’n tweehonderd gram per week bij aan vetreserves. Dat is wel logisch, de overgang van baarmoeder naar buitenwereld is niet niks. Als je baby de eerste dagen niet zoveel drinkt, komt dit door de opgebouwde reserves.

Tips 38 weken zwanger:
♥ Natuurlijk ben je zenuwachtig! Dat is heel normaal. Zoek afleiding bij vrienden en familie of houd een filmmarathon met al je lievelingsfilms.

Andere bekeken ook..

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods