Week 26 – Het laatste trimester…

Je baby lijkt aan de buitenkant al helemaal af, maar vanbinnen wordt er nog druk gewerkt en geoefend voor De Grote Dag. Jij voelt je met de dag meer zwanger en een nachtje doorslapen wordt zeldzamer. Gelukkig ligt je baby bíjna in je armen!

Het laatste trimester van je zwangerschap is inmiddels aangebroken. Mocht je baby nu geboren worden, dan is er een goede overlevingskans. Maar, het is beter als de baby nog even in je baarmoeder blijft om sterker te worden. In de lengte is je baby deze week niet veel gegroeid, wél komt je baby nog steeds aan en weegt zo’n 720 gram. De oogjes van je baby gaan open en je baby oefent met ademhalingsbewegingen, om de longen te rijpen – en dat zal je horen straks, let maar op. Is het geen heerlijk idee dat je een prachtige, bijna complete, baby in je buik hebt? Wel drukt je baarmoeder behoorlijk tegen je middenrif: sta je te hijgen bovenaan de trap? Maak jezelf zo lang mogelijk en haal rustig, en diep, adem. Ook kun je last krijgen van maagzuur; eet daarom geen pittig voedsel vlak voordat je gaat slapen.

Tips 26 weken zwanger:
 Shop-tip: wil je zelf het hartje van je baby horen? Leg je oor tegen je buik en luister met een hartjeshoorn naar het mooiste geluid dat er is
 Maak op pad gaan met je baby straks zo makkelijk mogelijk en schaf een luiertas Zo heb je altijd snoetenpoetsers, een speen of ander broodnodig babyspul bij de hand.

Andere bekeken ook..

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods