Week 2 – Klaar voor de start…

In week twee begint je lichaam met de voorbereidingen voor een eventuele zwangerschap. En voor iedereen die stiekem het geslacht een béétje wil beïnvloeden: er is een manier…
Je bent in week 2 nog niet officieel zwanger, maar je lichaam is al druk bezig met de voorbereidingen – het moment van de bevruchting komt dichterbij. Het eitje rijpt en wacht aan het eind van deze week geduldig op een spermacel. Soms liggen ze al klaar, spermacellen kunnen tot wel 76 uur overleven in je lichaam. Twee dagen vóór je ovulatie ben je dan ook ‘t meest vruchtbaar: zodra de eicel vrijkomt, kunnen de spermacellen er meteen op af. Dit is ook het moment dat je het geslacht ietsjepietsje (!) kunt beïnvloeden. Heb je stiekem een lichte voorkeur voor een meisje? Vrij dan een paar dagen voor je eisprong. Zaadcellen die het X-chromosoom (meisje) doorgeven leven langer dan zaadcellen met het Y-syndroom (jongetje). Maar, Y-syndroom zaadcellen houden van een wedstrijdje en zwemmen sneller dan die met het X-chromosoom. Hierdoor winnen ze het op de korte termijn.

Tips 2 weken zwanger:
Pas op met medicijnen. Sommige medicijnen kunnen schadelijk zijn voor je kindje. Raadpleeg je arts of de medicijnen die je gebruikt schadelijk kunnen zijn voor je zwangerschap.
Stop met roken en drinken vanaf het moment dat je zwanger wilt worden. Dit kan schadelijk zijn voor je kindje.
Jullie zijn er klaar voor, jullie willen een kindje. In het boek ‘d’r op of d’r onder worden‘ feiten, fabeltjes, tips en weetjes besproken voor stelletjes die een baby’tje willen.

Andere bekeken ook..

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods