Week 19 – Strepen maar

Je bent al bijna op de helft. Babbel er lustig op los met je kleine, boek een weekendje weg met je partner of dierbaren en ga op zoek naar gratis extra’s bij grote zwangerschapsaankopen. Hoe doe je dat? En waarom ben je toch zo kortademig?

Kinderwagen, autostoeltje, kraampakket: de komende week wordt het tijd om dingen af te strepen van je lijstje. Heb je al een uitzetlijstje gemaakt? Over strepen gesproken; dit is ook de periode waarin er een zwangerschapsstreep kan ontstaan op je buik. De buikspieren moeten ruimte maken voor je groeiende baarmoeder en de donkere kleur is de oorzaak van verhoogde pigmentproductie. Het maakt je buik écht zwanger, vind je ook niet? De streep verdwijnt na je zwangerschap weer. Ondertussen maakt je kleintje het zichzelf comfortabel in je buik. Om te zorgen dat ‘ie niet helemaal gerimpeld van het vruchtwater naar buiten komt, wordt de babyhuid voorzien van vernix caseosa – een ingewikkeld woord, maar zie het als een vettig, waterbestendig laagje. Door de hormonen kun jij kan deze week wat kortademig worden en meer transpireren. En heb je de eerste schopjes nog niet gevoeld? Geen zorgen, de meeste moeders voelen pas na twintig weken de eerste bewegingen.

Nog even tijd voor elkaar !
Als dit jullie eerste kindje is, zal jullie leven straks drastisch veranderen. Veel stellen onderschatten dit. Het ouderschap is waarschijnlijk de grootste verandering in je leven.
Tijd voor elkaar valt niet mee in de eerste jaren van het ouderschap. Probeer in de zwangerschap dicht bij elkaar te blijven. Steek tijd in elkaar en je relatie.

Tips 19 weken zwanger:
 De 20 weken echo komt eraan.

Andere bekeken ook..

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods