Week 16 – Ik voel iets!

Je kleine zwaait, schopt en zwemt er op los in je buik. Hoe zorg je dat het nieuwe hormoon progesteron (verrassing!) zo min mogelijk overlast veroorzaakt? En kun je de baby al voelen? 

Ben je nét van het hCG hormoon af, komt er een nieuw hormoon om de hoek kijken. Dit keer heet het progesteron. Een belangrijk hormoon dat er niet voor niks is, maar ervoor zorgt je baarmoeder verslapt en niet samentrekt. Zo kan je buik ongestoord verder groeien. Helaas verslapt progesteron niet alleen je buik, ook je darmen gaan er iets minder hard door werken. En dat kán zorgen voor verstoppingen. Wat kun je doen? Niet zo veel, behalve genoeg vezelrijk voedsel eten zodat je darmen lekker bezig blijven. Veel leuker is het dat je jouw baby misschien al een klein beetje kan voelen. Maak je geen zorgen als dit niet zo is, het kan nog weken duren en komt vaak – zoals met veel dingen waar je erg naar uitkijkt – op een onverwachts moment. Midden in de nacht bijvoorbeeld. Zodra het zover is, weet je het meteen, dat beloven we.

Tips 16 weken zwanger:

 Shop-tip: heb je andere kinderen? Dit is een goed moment om hen te vertellen wat er allemaal in je buik gebeurt. Er zijn ook een leuk boekjes om samen te lezen.
En dan de babykamer… Heb je al een idee?
Vanaf 16 weken is het mogelijk om het geslacht van je kindje te bepalen. Wordt het jongens– of meisjeskleding?

Andere bekeken ook..

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods