Week 15 – Repeteren voor de finale

Terwijl je baby aan het trainen is om helemaal in vorm op de wereld te komen, voel jij je ook goed en vol energie. Je zult de komende weken snel aankomen en dat is maar goed ook: je baby groeit. Waar is die kleine allemaal druk mee?

Een beetje luieren in je buik is er niet bij deze week, je baby is druk met het oefenen van essentiële vaardigheden. Ademhalen, slikken en zuigen… het moet straks allemaal werken. Ook de armpjes en beentjes worden bewogen, al merk je daar (nu nog) niet zo veel van. Je baby is inmiddels zo’n elf centimeter groot, weegt negentig gram en is bedekt met zachte donshaartjes om warm te blijven. Deze verdwijnen vlak voor de geboorte weer. Jij zult merken dat je aankomt, zo’n halve kilo per week. Dit gewicht is een combinatie van je baby, baarmoeder, placenta, vruchtwater en andere maatregelen die je lichaam treft ter voorbereiding op de bevalling. Blijf gevarieerd eten en ga niet op dieet. Wil je graag het geslacht van je kleine weten? Over twee weken is dit zichtbaar op echo. Verheug je alvast: heb je al een lijstje met mooie jongens- en meisjesnamen?

Tips 15 weken zwanger:
 Deze week is het echt tijd om je kraamzorg definitief te regelen. Dan kun je rustig van je zwangerschap genieten zonder je daar nog zorgen om te maken.
Je kunt (meer) last krijgen van bandenpijn. Ga rustig liggen en houd een warme kruik tegen je buik. En vraag je partner om verplichte verwennerij…
Baby-mijlpaal: heb je het eerste pakje al gekocht? Niets leukers dan fantaseren over hoe je kleintje er straks in ligt…

Andere bekeken ook..

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods