Week 10 – Groei, groei, groei!

De embryo is compleet en vanaf nu noemen we het een foetus. Officieel dan, wij vinden kleintje, baby of kindje toch een stuk knusser klinken. Week 10 is ook dé week van het hCG hormoon – maar, waarom precies?

Een belangrijke week: je baby, hoewel pas zo groot als een aardbeitje, is voorzien van alle vitale organen en gaat vanaf nu twee centimeter per week groeien. Je bent ook in de week van het hCG hormoon beland: dit bereikt een piek. Misschien niet zo fijn voor jou, het kan zijn dat je flink misselijk bent en je humeur ook niet opperbest is. Helemaal niet gek dus dat je het liefst onder de dekens verdwijnt, maar wat misschien beter helpt is afleiding zoeken bij lotgenoten. Of klaag een potje tegen je partner (onze zegen heb je). Koop iets om jezelf te verwennen, na deze week is het voor de meeste vrouwen écht voorbij. Wat je vooral níet moet doen is je zorgen maken om je gewicht. Je zult tijdens de zwangerschap elf tot zestien kilo aankomen, dat is normaal. Ga dus niet op dieet en blijf gezond eten. Zet schaaltjes met worteltjes, noten en fruit klaar voor je snack-attack. Zo krijg je ook meteen vezels binnen en dit houdt je stoelgang gezond

Tips 10 weken zwanger:
 Je baby verandert je bloedsomloop en dat kan er voor zorgen dat je sneller gevoelige benen krijgt. Haal dus een leuk paar sneakers in huis.

Andere bekeken ook..

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods